Zwarte schimmel op buitenmuur verwijderen  

Laat het verwijderen over aan onze gecertificeerde gevelspecialisten 

 

Zwarte schimmel komt zowel in als buiten uw woning voor. Het ontstaan van zwarte schimmel kan verschillende oorzaken hebben. De belangrijkste oorzaak voor het ontstaan van zwarte schimmel is vocht. Op deze pagina willen wij ons richten op zwarte schimmel aan de buitenzijde van uw woning de zwarte schimmel op buitenmuur verwijderen.  

Gratis offerte

Offerte formulier

Hoe ontstaat zwarte schimmel op de buitenmuren van woningen 

Meestal zien wij zwarte schimmel op de buitenmuur van een woning ontstaan wanneer deze meestal/altijd in de schaduw staat én de waterafstotende toplaag van uw gevelstenen slijtageplekken heeft gekregen. Een veel voorkomende oorzaak is wanneer het lekt. Denk hierbij aan de aansluiting van een regenpijp, dakgoot die lekt en of een dakpan die niet goed aansluit waardoor vocht in de muur kan trekken. Ook worden vaak schimmelsporen aangetroffen bij dakramen van badkamers en bij ramen en kozijnen die opengezet kunnen worden. Ongetwijfeld heb ik talrijke plaatsen overgeslagen. Vuistregel is dat schimmel zich vooral nestelt op natte en vochtige plekken. Wanneer u de zwarte schimmel op de buitenmuur verwijderen wilt laat dit dan absoluut doen door een gecertificeerd gevelspecialist als de Koning gevelreiniging & onderhoud. Onze specialisten weten hoe zij dat moeten doen en gebruiken hiervoor speciale kleding. Doe dit als particulier dus niet zelf, want u kunt hier allerlei ziektes van krijgen. 

zwarte schimmel op buitenmuur verwijderen

Gezondheidsklachten die u van zwarte schimmel kunt krijgen 

Zwarte schimmel is slecht voor uw gezondheid. U kunt er verschillende klachten van krijgen. Allereerst zijn veel voorkomende klachten die wij regelmatig horen klachten aan de luchtwegen. Denk hierbij aan benauwdheid, keelpijn of een verstopte neus. Wanneer u hier gevoelig voor bent kunnen astma en allergieën zich gaan ontwikkelen. Wij adviseren u daarom met klem om het door een gecertificeerde vakman van De Koning gevelreiniging en onderhoud te laten doen. Dan weet u dat deze duurzaam zijn verwijderd. Wilt u weten wat de eventuele kosten zijn voor zwarte schimmel op buitenmuur verwijderen? Neem dan beslist contact met ons op. 
  

Wilt u precies weten wat zwarte schimmel op buitenmuur verwijderen kost?

Maak dan een vrijblijvende afspraak voor het opstellen van een maatwerk offerte op locatie.