Voor zandstralen gebruiken wij het Torbo straalsysteem

Een van de vele zekerheden bij een gecertificeerd gevelspecialist

Zandstralen werd in het verleden op grote schaal toegepast wanneer een gebouw ernstig vervuild was en er geen goede alternatieven voor handen waren. Zo zorgt zandstralen voor een grote hoeveelheid stofontwikkeling en is het ronduit ongezond voor gevelspecialisten. Zij zijn dan ook verplicht om beschermende kleding aan te trekken om deze werkzaamheden te mogen doen. Zandstralen ‘oude stijl’ heeft nog meer nadelen. Vanwege de harde straal komt het regelmatig voor dat poreuze en zwakke materialen, zoals voegen, ernstig beschadigd worden. Bij verwaarloosde oude gevels is de kans best groot, dat een aanzienlijk deel van de toplaag wordt ‘afgestraald’. Samengevat. De kans op schade is bij zandstralen ‘oude stijl’ aanzienlijk te noemen.

Gratis offerte

Offerte formulier

Het Torbo straalsysteem is de moderne vorm van zandstralen

Het unieke van het Torbo straalsysteem is, dat het meest geschikte straalmiddel in de ketel wordt vermengd met water. In de ketel ontstaat een mengsel, dat een aanmerkelijk zachtere inslag geeft op gevelstenen en voegen. Hierdoor zijn we in staat om gevels te zandstralen zonder dat we de voegen beschadigen. Een minstens zo belangrijke verbetering is de hoeveelheid stof die vrij komt tijdens de werkzaamheden. Die neemt met wel 90% af. Samengevat. Het Torbo straalsysteem is een combinatie van twee systemen namelijk van zandstralen en hogedruk reinigen. Om deze reden kan het Torbo straalsysteem op veel grotere schaal toegepast worden, dan zandstralen op de traditionele manier.

Laat na het zandstralen altijd uw gevelstenen impregneren

Wanneer u de gevels van uw woning of bedrijfspand heeft laten zandstralen, dan is de waterafstotende toplaag van uw gevelstenen in zijn geheel verwijderd. Om de stenen van uw buitenmuren weer volledig waterafstotend te maken is het van het grootste belang dat u de buitenmuren laat impregneren door een gecertificeerd gevelspecialist als de Koning Gevelreiniging en onderhoud met een professioneel impregneermiddel als Funcosil SE van Remmers. Dit A-product zorgt er niet alleen voor dat de waterafstotende toplaag volledig hersteld, maar u ontvangt tevens een fabrieksgarantie van 10 jaar wanneer Funcosil SE is aangebracht door een gecertificeerd gevelspecialist als de Koning Gevelreiniging en onderhoud.

Wilt u vrijblijvend een maatwerk offerte ontvangen voor zandstralen volgens de Torbo straalsysteem methode?