Wat kost gevelreiniging bij een gecertificeerd gevelspecialist?

Pas vooral op dat u geen appels met peren gaat vergelijken

Het is verstandig dat u bij meerdere bedrijven informeert wat de prijs is voor het laten reinigen van uw gevels. Wanneer u de vraag stelt wat kost gevelreiniging per vierkante meter en hier een antwoord op krijgt, dan is het belangrijk dat u daarna vraagt of in deze vierkante meter prijs ook de kosten voor impregneren zijn opgenomen. U zult verrast zijn welke antwoorden u te horen krijgt. Op basis hiervan kunt u direct een selectie maken. Wij lichten dit graag toe.

Gratis offerte

Offerte formulier

Reacties op de vervolgvraag wat kost gevelreiniging  

De waterafstotende eigenschap van gevelstenen wordt bepaald door de dunne harde toplaag. Door verschillende invloeden van buitenaf slijt deze langzaam en ontstaan er zwakke plekken. Wanneer u te lang wacht kan vochtdoorslag ontstaan en kunnen algen, mossen en atmosferische vervuiling zich gaan ontwikkelen. Afhankelijk van de locatie waar een woning staat en de kwaliteit van de stenen ontstaan dit soort zwakke plekken tussen de 10 en 20 jaar. Het is dus zaak dat u hier 2 keer per jaar op controleert. Deze waterafstotende toplaag kan volledig worden hersteld met een professioneel impregneermiddel zoals Funcosil SE. Voorwaarde is wel, dat dit op een volstrekt schone ondergrond wordt aangebracht. Vandaar dat de gevelstenen tot in de poriën gereinigd moeten worden.

Wanneer u als antwoord op de vervolgvraag krijgt dat impregneren niet nodig is, dan weet u dat u hier niet moet zijn. Hetzelfde geldt voor bedrijven die aangeven dat u het impregneren eenvoudig zelf kunt doen. Ja, dat klopt. Helaas weten wij bij voorbaat dat dit niet het geval is en dat u geen beroep kunt doen op 10 jaar fabrieksgarantie wanneer u het zelf doet. Meestal zult u als antwoord krijgen dat de kosten voor het impregneren niet in de prijs zijn inbegrepen. Vraag in dit soort situaties een prijsopgave per e-mail, want dan heeft u alles zwart op wit staan. En vergeet tenslotte niet om te vragen of er nog onvoorziene kosten bijkomen zoals voorrijkosten, kosten voor het opbouwen stellingen enz.

Wat kost gevelreiniging bij de Koning Gevelreiniging en Onderhoud?   

Wij werken niet met losse prijzen voor gevelreinigen en impregneren, maar met een vaste all-in offerte die gebaseerd is op de actuele situatie ter plaatse. Dit is de reden dat wij altijd bij u langskomen voor het inspecteren van uw gevel en het opstellen van een maatwerk offerte.

Wilt u antwoord op de vraag wat kost gevelreiniging (inclusief impregneren)