Stenen impregneren
een absolute must
na gevelreiniging

Een professioneel schoongemaakte gevel neemt sneller vuil en groen op!

Wanneer u bovenstaande kopregels leest zult u zich in eerste instantie wellicht afvragen of het wel zo verstandig is om de gevels van uw woning te laten schoonmaken. Het antwoord is ondubbelzinnig ‘Ja’, want doet u dit niet op tijd dan komt u onherroepelijk voor kosten te staan en zal het woon- en leefklimaat in uw woning hier ernstig onder gaan lijden. Ook zal voor u direct duidelijk worden waarom stenen impregneren een absolute must is om zonder problemen te kunnen genieten van uw woning.

Gratis offerte

Offerte formulier

Gevel reinigen en impregneren gaan hand in hand

Waarom een grote onderhoudsbeurt voor uw gevels?

De stenen van uw gevels staan 365 dagen per jaar onder invloed van het weer en de natuur. Regen, wind, zon, vorst, roet, algen en mossen zorgen ervoor, dat uw muurstenen met slijtageverschijnselen te maken krijgen. De beschermende bovenlaag wordt poreus en algen en mossen kunnen naar hartenlust gaan groeien. Ook geringe hoeveelheden water kunnen steeds eenvoudiger naar binnen dringen, waardoor op den duur doorslag gaat ontstaan. Hierdoor neemt de kans op schade bij vorst toe. De oplossing is stenen impregneren. Er wordt dan een nieuwe waterafstotende laag aan de buitenzijde van uw muurstenen aangebracht. Die zorgt ervoor dat uw stenen weer in topconditie komen. Dit kan echter alleen wanneer de ondergrond op een milieuvriendelijke wijze professioneel is schoongemaakt door een erkend gevelspecialist als De Koning gevelreiniging.

Stenen impregneren maakt uw gevel water- en vuilafstotend

Gevelreiniging in combinatie met stenen impregneren dient eens in de 10 tot 20 jaar te gebeuren. De grote marge heeft onder meer te maken met de locatie van uw woning en de kwaliteit van uw stenen. Wanneer u dus donkere plekken ziet ontstaan in uw gevel en een versnelde algen en mossengroei adviseren wij u voor een second opinion contact met ons op te nemen. Mocht gevelreiniging in combinatie met stenen impregneren gewenst zijn dan ontvangt u van ons een offerte.