Stenen buitenmuur
schoonmaken

Een schone buitenmuur is goed voor het leefklimaat in de woning

De meeste woningeigenaren staan er niet bij stil dat de stenen buitenmuur schoonmaken periodiek moet gebeuren. Niet alleen vanuit esthetisch oogpunt, omdat de woning er aan de buitenkant als nieuw blijft uitzien en zijn waarde blijft houden. De belangrijkste reden is het leefklimaat in de woning. We lichten dit graag toe.

Gratis offerte

Offerte formulier

Invloed stenen buitenmuur schoonmaken op leefklimaat woning

Wanneer nog nooit een stenen buitenmuur schoonmaken heeft plaatsgevonden, hebben mossen, klimplanten en schimmels zich in en op de buitenmuren naar hartenlust kunnen ontwikkelen. De negatieve gevolgen zijn zeker voor gezinsleden die last hebben van hun longen best groot te noemen. Klimplanten die tegen muren groeien, zien er op het eerste gezicht fraai uit, maar schijn bedriegt. Zij houden veel stofdeeltjes vast, die bij een beetje wind in combinatie met een of meer openstaande ramen naar binnen vliegen. Zeker bij klimplanten die jaren hebben mogen groeien, zit het gevaar in de wortels. Deze wortels werken zich via de voegen naar binnen en schimmels krijgen op deze wijze vrij spel in de spouwmuren. De negatieve gevolgen voor de bewoners zijn groot. Zorg er daarom altijd voor dat de buitenmuur van uw woning schoon blijft!

Stenen buitenmuur schoonmaken houdt uw woning in topconditie

Zoals u al op de website heeft kunnen lezen behoudt uw woning zijn waarde door de stenen buitenmuur periodiek schoon te maken. Zeker wanneer u van plan bent om uw woning te verkopen levert de stenen buitenmuur schoonmaken een hogere verkoopprijs op. Informeer hiervoor maar eens bij uw eigen makelaar. En op zichzelf is dat ook wel te verklaren. Wanneer u zelf kunt kiezen uit 2 identieke woningen gaat u toch ook voor een woning die er als nieuw uitziet? Of geeft u er de voorkeur aan dat de woning onder het roet zit, bewerkt is met graffiti en bedekt is met mossen, schimmels en klimplanten?

Afspraak maken of offerte voor stenen buitenmuur schoonmaken

Wilt u een scherpe offerte voor een stenen buitenmuur schoonmaken van ons ontvangen? Of direct een afspraak maken met een van onze specialisten? Klik dan hier