Oorzaak vochtige muren dient snel achterhaald te worden  

Wanneer de oorzaak is gevonden deze snel en duurzaam laten repareren 

 

Wanneer we goed om ons heen kijken, dan zien we best veel huizen die hier last van hebben. Vochtige muren zijn best GEVAARLIJK voor de gezondheid van de bewoners. Vocht is namelijk de ideale voedingsbodem voor het ontstaan van schimmels. Die ontstaan versterkt wanneer er geen goede ventilatie plaatsvindt. U kunt zich dan ook goed voorstellen, dat we de oorzaak van de vochtige muren zo snel als mogelijk moeten vinden om dit proces een halt toe te roepen.  

Gratis offerte

Offerte formulier

Vocht zorgt versneld voor slijtage van uw buitenmuren 

Niet alleen zijn vochtige muren slecht voor uw gezondheid. Ook uw buitenmuren zullen schade gaan oplopen wanneer u er niets aan laat doen. Denk aan de combinatie van vochtige gevelstenen en vorst. Wanneer de gevelstenen doordrenkt zijn met vocht zullen deze bij een korte vorstperiode voor grote schade gaan zorgen. Het vocht in de gevelstenen zal wanneer het gaat vriezen veranderen in ijs en uit gaan zetten. Resultaat: Scheurvorming en of vorstschade. Wanneer dit gebeurt krijgen vocht en water vrij spel en is er een grote kans op vochtdoorslag. Dat laatste wilt u beslist niet hebben. 

oorzaak vochtige buitenmuren

Schakel bij vochtige buitenmuren een gecertificeerd gevelspecialist in  

Het is belangrijk, dat voor het vaststellen van de oorzaak vochtige muren u een gecertificeerde gevelspecialist als De Koning gevelreiniging & onderhoud inschakelt. Wij beschikken niet alleen over de expertise en vakmensen om de oorzaak vast te stellen, maar ook over de apparatuur om dit duurzaam op te lossen. Verreweg de meest voorkomende oorzaken zijn achterstallig onderhoud. Bent u er nog op tijd bij, dan kan volstaan worden met stoomreinigen en wanneer de gevelstenen zijn opgedroogd voor impregneren Dit speciale impregneermiddel herstelt volledig de waterafstotende toplaag. Bovendien krijgt u 10 jaar fabrieksgarantie op de isolerende werking van dit impregneermiddel.   Bent u echter te laat en zijn de voegen voor een groot deel versleten, dan zullen deze eerst uitgehakt en opnieuw aangebracht moeten worden. Dit is vanwege het arbeidsintensieve karakter van de werkzaamheden aanmerkelijk duurder. Pas daarna kan een isolerend impregneermiddel worden aangebracht.   

Neem contact met ons op voor een gratis en persoonlijk geveladvies 

Voor een deskundigenoordeel kunt u ons altijd contacten. Onze gevelinspecteur komt op afspraak bij u langs om de oorzaak vochtige muren in kaart te brengen en u te adviseren wat u het beste kunt doen om dit probleem duurzaam op te lossen.   

Wilt u precies weten wat vochtige buitenmuren achterhalen kost?

Maak dan een vrijblijvende afspraak voor het opstellen van een maatwerk offerte op locatie.