Natte buitenmuren slecht voor uw gevels en gezondheid 

Onderneem snel actie om dit probleem duurzaam op te lossen 

 

Tijdens de jaarlijkse controle van uw muren kwam u tot de ontdekking, dat u last heeft van natte buitenmuren. Dat bevreemdde u enigszins, omdat het al enkele dagen niet geregend had. Toen u met ons telefonisch contact opnam om te informeren of dit kwaad kon hebben wij u enkele vragen gesteld. Hoe oud is uw woning. Laat u eens in de 10 jaar periodiek onderhoud doen door een gecertificeerd gevelspecialist? Heeft u last van vochtdoorslag? 

In het bijzonder de eerste en laatste vraag zijn belangrijke indicatoren. Wanneer de huizen van de woonwijk waar u woont gemiddeld ouder zijn dan 15 jaar adviseren wij u om eens een wandelingetje te maken door uw woonwijk en te letten op de gevels van de huizen. U zult zien dat veel woningen ook last hebben van natte buitenmuren, maar dat bij andere woningen de gevels kurkdroog zijn en er als nieuw uitzien. 

Gratis offerte

Offerte formulier

De oorzaak en oplossing van natte buitenmuren

Hoe is dat nu mogelijk? De oorzaak van natte buitenmuren is in vrijwel alle gevallen slijtage. Kunnen gevelstenen dan ook slijten krijgen wij vaak als reactie. Ja en in het bijzonder de dunne waterafstotende toplaag van uw gevelstenen. Door invloeden van buitenaf zoals weersinvloeden, atmosferische vervuiling, algen en mossen slijt deze dunne waterafstotende toplaag. Wanneer na verloop van tijd slijtageplekken beginnen te ontstaan vindt verkleuring plaats. De minuscule worteltjes van algen en mossen kunnen dan tot ontwikkeling komen en zich gaan hechten aan en in de gevelstenen waardoor het slijtageproces versterkt wordt.  

Wanneer u dit niet op tijd opmerkt kan op termijn ook vocht naar binnen treden. Dat is gevaarlijk voor uw buitenmuren én op termijn ook voor het leefklimaat in uw woning. De combinatie vocht en vorst zorgt gegarandeerd voor het ontstaan van gescheurde en gebroken gevelstenen. Regen en kou hebben dan een vrije toegang tot uw woning.  Daarnaast zijn vochtige gevelstenen zomers een ideale voedingsboden voor het ontstaan van schimmels, die gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Laat daarom uw gevels eens in de 10 jaar stoomreinigen en impregneren door de ervaren gevelspecialisten van De Koning gevelreiniging en onderhoud.  

natte buitenmuren

Inspectie natte buitenmuren inclusief maatwerk offerte 

Als gecertificeerde gevelspecialist werken wij met maatwerk offertes, zodat u van tevoren weet wat de totale kosten zijn. Op het unieke impregneermiddel dat wij gebruiken ontvangt u een fabrieksgarantie van 10 jaar op de isolerende werking van dit impregneermiddel dat tevens de waterafstotende toplaag geheel herstelt.  

Wilt u precies weten wat natte buitenmuren verhelpen kost?

Maak dan een vrijblijvende afspraak voor het opstellen van een maatwerk offerte op locatie.