Muur impregneren voorkomt vochtdoorslag en aanslag

Impregneer zorgt voor een beschermde laag op uw muren

Regelmatig wordt aan ons gevraagd wanneer men het beste een muur impregneren kan. Zonder de muur te hebben gezien en geïnspecteerd is hier feitelijk geen concreet antwoord op te geven. Het hangt namelijk voor een belangrijk deel af van de kwaliteit van de stenen en de staat van de voegen. Wanneer een buitenmuur vochtig is en er duidelijk sporen van vorstschade zichtbaar zijn is een muur impregneren naar aller waarschijnlijkheid nodig. Om vast te stellen of dit ook inderdaad het geval is, komen wij graag bij u langs. Dan weet u zeker of een muur impregneren gewenst is.

Hoe kunt u zelf uw muren controleren?

Blijkt muur impregneren nodig te zijn dan moet u dat beslist doen. Muur impregneren zorgt voor duurzaam behoud van uw muren. Hoe vaak en op welke wijze moet u de muren van uw woning of bedrijf controleren? Wij adviseren u om tenminste 2 x per jaar uw muren te controleren. Doe dit na een regenachtige periode in het najaar en in het vroege voorjaar. Waar moet u in het bijzonder op letten? Let op scheurvorming in de muur. Zijn er de afgelopen maanden scheuren bijgekomen? Of vochtplekken in gedeelten van de buitenmuur zichtbaar. Let ook goed op stenen en voegen die kapot zijn. Juist daar kan water binnendringen. Wanneer hier geen sprake van is hoeft u uw muur niet te laten impregneren. Twijfelt u? Neem meerdere foto’s van plekken in de muur waaraan u twijfelt.

Onderschat niet de gevolgen van doorslaand vocht

Een muur impregneren is beslist noodzakelijk wanneer op plaatsen wel vochtplekken te zien zijn. De kans is dan heel groot, dat u met doorslaand vocht te maken heeft. Doet u dat niet, dan zullen ’s winters stenen kapot gaan vriezen en zullen spontaan schimmels en mossen op grote schaal gaan ontstaan. Vochtplekken zijn ideaal als voedingsbodem. Wanneer lang genoeg gewacht wordt ontstaan allerlei vormen van schimmels in de spouwmuren. Dit is slecht voor de gezondheid van de bewoners en in het bijzonder voor mensen met longklachten. Een muur impregneren zorgt er voor dat deze waterafstotend wordt en er geen vocht in een muur kan binnendringen. Bovendien zorgt muur impregneren er voor, dat vocht en vuil zich moeilijk kunnen hechten aan een muur.

Ook belangstelling voor professioneel muur impregneren?

Wanneer muur impregneren nodig is, dan adviseren wij u om dat 1x in de zes tot acht jaar te laten doen door Gevelreiniging de Koning. U houdt uw muur dan in topconditie.

Voor een scherpe offerte of het maken van een afspraak

Neem contact met ons op