Impregneren met 10 jaar fabrieksgarantie is bij ons standaard

Een van de vele zekerheden bij een gecertificeerd gevelspecialist

Steeds meer eigenaren van woningen en bedrijfspanden kiezen voor het professioneel laten reinigen en impregneren van hun buitenmuren. Waarom doen zij dit? Hiermee voorkomen zij onder meer, dat er als gevolg van weer- en milieu-invloeden zwakke plekken gaan ontstaan in de waterafstotende toplaag van de gevelstenen. Doet men dit niet op tijd, dan ontstaan op termijn gegarandeerd vochtdoorslag, scheuren in de gevelstenen, schadelijke schimmels in de spouwmuren en de aangroei van algen en mossen. Door gebruik te maken van de hedendaagse milieuvriendelijke technieken kan dit worden voorkomen. Zeker wanneer men de werkzaamheden laat verrichten door een gecertificeerd gevelspecialist als De Koning Gevelreiniging en onderhoud uit Oss.

Gratis offerte

Offerte formulier

Een gevel duurzaam impregneren kan uitsluitend op een schone ondergrond

Voordat met impregneren kan worden begonnen moet de ondergrond tot in de poriën van de stenen droog, schoon en stofvrij zijn. Anders heeft het geen zin om het impregneermiddel aan te brengen. Om deze reden wordt door gecertificeerde gevelspecialisten als De Koning Gevelreiniging en Onderhoud impregneren altijd in combinatie met reinigen aangeboden. Voor het professioneel reinigen van gevelstenen passen onze gecertificeerde specialisten bij voorkeur het milieuvriendelijke stoomreinigen toe. Bij zeer sterk vervuilde buitenmuren wordt ook wel gebruik gemaakt van het Torbo zandstraalsysteem. Wanneer het reinigen van de buitenmuren is voltooid moet enkele dagen gewacht worden tot de gevelstenen tot in de poriën zijn opgedroogd. Pas dan kan het impregneermiddel worden aangebracht.

Voor impregneren gebruiken wij Funcosil SE van Remmers

Als gecertificeerd gevelspecialist gebruiken wij voor impregneren Funcosil SE van Remmers. Dit impregneermiddel heeft als eigenschappen dat het waterafstotend, dampdoorlatend, oplosmiddelvrij, Uv-bestendig, Alkalibestendig en langdurig werkt. Wanneer dit door een gecertificeerd gevelspecialist wordt aangebracht, dan ontvangt u maar liefst 10 jaar fabrieksgarantie op de werking van dit unieke impregneermiddel. 

Wilt u vrijblijvend een maatwerk offerte ontvangen voor het reinigen en impregneren van uw buitenmuren?