Impregneren buitenmuur noodzakelijk wanneer deze nat blijft 

Signaal dat waterafstotende toplaag ernstige slijtageplekken heeft 

 

Wanneer u als woningeigenaar constateert dat de buitenmuur van uw woning nat blijft, onderneem dan met spoed actie en schakel een gevelspecialist in voor het impregneren buitenmuur. Waarschijnlijk zitten in de dunne waterafstotende toplaag van uw gevelstenen grote slijtageplekken. Vochtdoorslag, algen, mossen en verkleuring door atmosferische vervuiling zijn aan de buitenzijde buitenmuur het gevolg. En wanneer u pech heeft kan er zelfs schimmelvorming in de spouwmuur zijn ontstaan. Wanneer u een medebewoner heeft met gevoelige longen, dan zal hij/zij dat al snel merken 

Gratis offerte

Offerte formulier

Vraag een kosteloze gevelinspectie door gecertificeerd gevelexpert aan 

Herkent u bovenstaande situatie? Laat dan beslist door de gecertificeerde gevelexpert van de Koning gevelreiniging en onderhoud een gevelinspectie doen. Hij controleert visueel de conditie van uw gevel aan de buitenzijde. Hoe is het voegwerk? Zitten er scheuren in uw gevel? Hij doet vochtmetingen. Indien nodig boort hij een klein gaatje in uw gevel om met een endoscoop de gevel van uw woning te kunnen onderzoeken op schimmel. Na dit onderzoek weet u precies wat de oorzaak is van de natte buitenmuur en of impregneren buitenmuur de oplossing is.  

Opstellen plan van aanpak in conditie brengen buitenmuur

Wanneer u dat wenst kunnen wij voor u een maatwerk offerte opstellen met daarin meerdere maatwerk oplossingen. Als blijkt, dat er nog geen sprake is van schimmelvorming en noemenswaardige gebreken zoals scheurvorming en voegen die zijn weggesleten, dan volstaat duurzaam impregneren buitenmuur in combinatie met stoomreinigen. Waarom stoomreinigen zult u zich misschien afvragen? Om duurzaam te kunnen impregneren moet de ondergrond brandschoon zijn. Ook dienen de gevelstenen tot in de poriën gereinigd te worden. Het impregneermiddel kan anders niet optimaal haar werk doen. Het doel is om de waterafstotende toplaag voor tenminste een decennium te herstellen. De fabrikant van Funcosil SE garandeert de werking door het geven van een fabrieksgarantie van 10 jaar. 

Gevelreiniging particulieren

Wanneer in de spouw van uw buitenmuur nog geen isolatie zit, dan kunt u tevens met voorrang profiteren van spouwmuurisolatie en een aantrekkelijke combinatiekorting. Ook komt u nu nog in aanmerking van een aantrekkelijke subsidie. Dit zorgt voor een reductie van 25 tot 30% op uw stookkosten. Maar misschien is dit een brug te ver. Dat kan alleen u bepalen. Wilt u weten of impregneren buitenmuur inclusief gevelreinigen de oplossing is voor uw natte buitenmuur? Dan kunt u 7 dagen per week contact met ons opnemen. 

Wilt u precies weten wat uw buitenmuur laten impregneren kost?

Maak dan een vrijblijvende afspraak voor het opstellen van een maatwerk offerte op locatie.