Hydrofoberen gevel
of impregneren gevel?

Doel waterafstotend maken en gevel beschermen tegen vocht en vuil

De termen impregneren of hydrofoberen gevel worden door elkaar heen gebruikt. Om de leesbaarheid te bevorderen gebruiken we op deze pagina de term hydrofoberen gevel. Het primaire doel van hydrofoberen is om een gevel waterafstotend te maken. Daarnaast zorgt deze techniek er voor, dat een gevel beter beschermd is tegen vuil.

Voorwaarde hydrofoberen gevel

Voordat men met het hydrofoberen gevel kan beginnen moet de gevel professioneel gereinigd worden. Reden: anders kan een hydrofuge middel zich niet goed hechten. Dat betekent dat er beslist geen algen, mossen, schimmels en vuil op de buitenmuur meer mogen  zitten. Ook mogen er geen barsten en scheuren in de stenen zitten. Is dat wel het geval dan zullen deze eerst gerepareerd dienen te worden. Wanneer dat gedaan is, kan met het hydrofoberen gevel worden begonnen.

Gratis offerte

Offerte formulier
Hydrofoberen

Voordelen hydrofoberen gevel

Een gehydrofobeerde gevel biedt een uitstekende bescherming tegen een groot aantal weersomstandigheden. Regen kan dankzij de unieke beschermlaag niet langer in de buitenmuur binnendringen. Hierdoor zijn stenen ook vele malen beter beschermd tegen vorst. Daarnaast zit er in de meeste professionele een hydrofuge producten een brandvertragend middel verwerkt.

Nadelen hydrofoberen gevel

Men kan een gevel / buitenmuur niet hydrofoberen wanneer er sprake is van optrekkend vocht. In dit soort situaties moet eerst het optrekkend vocht worden opgelost. Een uitstekend middel hiervoor is Kriztal waarvoor een garantie geldt van 30 jaar. Wanneer het optrekkend vocht is verholpen kan met hydrofoberen gevel worden gestart. Lost men het vochtprobleem niet op, dan komt het vocht opgesloten te zitten in de gevel en krijgen schimmels en andere vormen vrij spel. Het hydrofoberen gevel dient elke 6 tot 8 jaar te worden herhaald.

Hydrofoberen gevel voor een aantrekkelijk combinatietarief?