Hydrofoberen maakt
uw gevels water-
en vuilafstotend

Een andere veel gebruikte term is impregneren

De gecertificeerde gevelspecialist van De Koning gevelreiniging past dagelijks na het reinigen van een gevel hydrofoberen toe. De stenen van een professioneel schoongemaakte gevel worden dankzij hydrofoberen weer volledig waterafstotend gemaakt. Een andere positieve bijkomstigheid is, dat het door ons gebruikte hydrofobeermiddel stenen ook vuilafstotend maakt en beschermd tegen de verf die voor graffiti wordt gebruikt. Deze kan bijna niet in de stenen doordringen en is hierdoor minder geschikt als ondergrond.

Gratis offerte

Offerte formulier
Hydrofoberen

Verschil tussen hydrofoberen en impregneren

Er is feitelijk geen verschil tussen hydrofoberen en impregneren. Het woord hydrofoberen is een samenvoeging van twee woorden. ‘Hydro’ betekent water en ‘foberen’ betekent afstoten. Letterlijk vertaald betekent het woord dus waterafstotend maken. Hydrofoberen wordt door de gevelspecialist van De Koning gevelreiniging toegepast wanneer een gevel intensief is gereinigd en deze weer in topconditie gebracht moet worden. Door een hydrofobeermiddel op de schone ondergrond aan te brengen krijgt de muur haar waterafstotende werking weer terug. U ziet aan de gevel geen kleurverschil wanneer het hydrofobeermiddel is opgedroogd, omdat het volledig transparant is. Vuil en algen en mossen kunnen op een gehydrofobeerde gevel zich bijna niet hechten. Om duurzaam van een gehydrofobeerde gevel te kunnen profiteren is het belangrijk dat de ondergrond professioneel wordt gereinigd.

Combinatietarief voor hydrofoberen en reinigen bij De Koning gevelreiniging

Voor het reinigen en hydrofoberen van gevels heeft gevelspecialist De Koning gevelreiniging een aantrekkelijk combinatietarief beschikbaar. Wilt u weten hoeveel het schoonmaken en hydrofoberen van uw gevels kost bij de Koning gevelreiniging? Neem dan voor een maatwerk offerte inclusief een vaste all-in prijs contact met ons op.