Groene aanslag verwijderen op een milieuvriendelijke manier

De Koning gevelreiniging doet dit uitsluitend met duurzaam stoomreinigen

 

Als huizenbezitter doet u er verstandig aan om twee keer per jaar de gevels van uw woning te controleren, want wellicht is het tijd voor groene aanslag verwijderen. Hoe komt u hier achter? Waar u op moet letten is de eventuele aangroei van algen, mossen en atmosferische vervuiling. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of er sprake is van scheurvorming, de staat van uw voegen en of er donkere (vocht)plekken in uw gevel zitten. U hoeft hier beslist geen expert voor te zijn. Hoe doet u dit?  

Gratis offerte

Offerte formulier

Hoe controleert uzelf de conditie van uw gevels?  

Wij adviseren u om twee keer per jaar de gevel(s) van uw woning te bekijken op de punten zoals vermeld in de bovenstaande alinea. Wanneer u hier niets bijzonders heeft geconstateerd, dan neemt u met uw mobiele telefoon 4 foto’s van de gevels en die slaat u op. Na een half jaar herhaalt u de gevelinspectie en neemt achteraf wederom enkele foto’s die u opslaat op uw mobiele telefoon of computer. Schrik absoluut niet wanneer u een of enkele scheurtjes ontdekt in uw gevels. Zeker wanneer het een relatief jonge woning is kunnen deze ontstaan door de werking. Let hier wel extra op. Pas wanneer u constateert dat er sprake is van het ontstaan van algen, mossen en atmosferische vervuiling op uw gevels kan groene aanslag verwijderen aan de orde zijn. Wij adviseren u dan voor een kosteloos advies contact op te nemen met een gevelinspecteur van de Koning gevelreiniging uit Oss. 

Gevel huis reinigen

De gevelinspecteur van de Koning gaat als volgt te werk 

Allereerst zal hij aan u vragen of u foto’s kunt maken van de gevels waarop de groene aanslag zichtbaar is. Wanneer u 2 keer per jaar uw gevels hebt gecontroleerd kunt u deze foto’s direct per e-mail aan hem overleggen. Op basis hiervan zal hij, indien nodig, een afspraak met u maken om de gevels van uw woning te onderzoeken. Ook hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Mocht na de gevelinspectie blijken dat groene aanslag verwijderen inderdaad nodig is, dan ontvangt u van hem binnen enkele dagen een maatwerk offerte voor het stoomreinigen en impregneren van uw gevels. 

 Oorzaak van het ontstaan van grijs / groene aanslag is, dat er slijtageplekken in de dunne waterafstotende toplaag van uw gevelstenen is ontstaan. Dit kan eens in de 10 tot 15 jaar het geval zijn. Door uw gevelstenen tot in de poriën te laten stoomreinigen en een duurzaam impregneermiddel te gebruiken wordt de waterafstotende toplaag volledig hersteld. U krijgt hier bovendien een fabrieksgarantie van 10 jaar op.

Wilt u precies weten wat groene aanslag verwijderen kost?

Maak dan een vrijblijvende afspraak voor het opstellen van een maatwerk offerte op locatie.