Gevel stralen is werk voor gecertificeerde gevelspecialisten

Ronduit onverstandig om zelf uw gevel te gaan stralen met zand

Is uw woning ouder dan 30 jaar en heeft er nog nooit periodiek onderhoud aan uw gevels plaatsgevonden? Dan is de kans groot, dat de gevel(s) van uw woning dermate ernstig zijn vervuild dat gevel stralen nodig is om uw gevelstenen weer schoon te krijgen.

Gratis offerte

Offerte formulier

Voor gevel stralen maken wij gebruik van het Torbo straalsysteem

Wanneer tijdens het inspectie bezoek van onze gecertificeerde gevelspecialist inderdaad blijkt, dat stoomreinigen geen optie is zal inderdaad voor gevel zand stralen gekozen moeten worden. Wanneer u bij De Koning gevelreiniging en onderhoud een maatwerk offerte heeft aangevraagd, dan hebben wij goed nieuws voor u. Als gecertificeerd gevelspecialist maken wij gebruik van het Torbo straalsysteem, dat in meerdere opzichten veel beter is dan het agressieve en milieuverontreinigende zandstralen. Het grote verschil met conventioneel gevel stralen is, dat het zand in de hogedruk ketel wordt gemengd met water. Met een aanmerkelijk lagere druk wordt de vervuiling verwijderd van de gevelstenen. Wanneer dit door een gecertificeerde gevelspecialist wordt gedaan ontstaat er vrijwel geen schade aan de gevelstenen en voegen.

Voor- en nadelen gevel stralen met het Torbo straalsysteem

Na het gevel stralen heeft uw woning een nieuwe uitstraling, omdat de gevels van uw woning er weer als nieuw uitzien. Uw woning zal hierdoor aanzienlijk meer waard zijn. De kans op algen, mossen en atmosferische vervuiling neemt fors af. Dankzij het aanbrengen van het impregneermiddel Funcosil SE is de waterafstotende toplaag van uw gevelstenen volledig hersteld. Vocht en vuil krijgen gedurende tenminste 1 decennium geen kans. Hierdoor blijven ze veel langer mooi. Elk voordeel heeft zijn nadeel. Dat geldt ook voor gevel zandstralen. Er bestaat altijd een kleine kans, dat uw gevel beschadigd wordt door de kracht van de straal. U moet dan vooral denken aan de voegen en kozijnen. Om beschadigingen aan de kozijnen te voorkomen plakken wij deze daarom af.

Informatie of een maatwerk offerte voor gevel stralen ontvangen?

Wilt u weten of de gevels van uw woning toe zijn aan een periodieke onderhoudsbeurt en hoe hoog de gevelreiniging kosten zijn?