Gevel reinigen met javel gebeurt nog steeds bij onze zuiderbureN

Een ander woord voor javel is in Nederland bleekmiddel

 

In het verleden werd in zowel België als Nederland op grote schaal voor gevel reinigen met javel gekozen. Javel is overigens een ander woord voor bleekmiddel. De reden voor deze keuze was, dat javel een krachtig ontsmettingsmiddel is. Het doodt niet alleen bacteriën en virussen, maar ook vlekken en schimmels verdwijnen als sneeuw voor de zon. 

Gratis offerte

Offerte formulier

Hoe gaat gevel reinigen met javel in zijn werk?   

Nog steeds wordt in het zuiden van ons land en in België op relatief grote schaal gebruik gemaakt van javel om de buitenmuren (gevels) van het huis schoon te maken. Dit gebeurt vooral door oudere huiseigenaren, die als het ware opgegroeid zijn met javel. Hoe gaat het in zijn werk? Het enige dat u nodig heeft is javel, dat geschikt is voor het reinigen van buitenmuren (gevels). Afhankelijk van de concentratiegraad en de graad die het oxidatievermogen van een liter bepaalt moet een hoeveelheid water worden toegevoegd. Als vuistregel mag u aanhouden, dat de hoeveelheid water tenminste 50% bedraagt. Neem voordat u begint de volgende stappen: 

  • Scherm de vegetatie rond de beoogde gevel zo veel mogelijk af 
  • De persoon die het werk gaat doen dient absoluut gebruik te maken van handschoenen, een veiligheidsbril en een veiligheidspak 
  • U heeft een hogedruk spuit en borstels nodig 
  • Naspoelen met water door gebruik te maken van een hogedruk spuit.  
    U doet dit één uur na het spuiten 

Dak reinigen erna

Nadelen gevel reinigen met javel 

Werken met javel is gevaarlijk. Het product is giftig. Direct contact met de slijmvliezen moet te allen tijde worden vermeden. Ook voor uw gazon en vegetatie is javel slecht. Chloor is een product dat wit uitslaat. Het beschadigt verf en/of hout wanneer het niet voldoende wordt verdund. Samengevat: javel is niet goed voor ons milieu en dat willen wij ten koste van alles voorkomen. Om deze reden werkt de Koning gevelreiniging en onderhoud niet met javel en kiezen wij bewust voor milieuvriendelijk stoomreinigen. Niet alleen belasten wij hiermee ons milieu niet, maar uw gevelstenen worden met stoomreinigen tot in de poriën gereinigd. Hierdoor kunnen wij het impregneermiddel gebruiken dat voor tenminste 10 jaar uw waterafstotende toplaag in stand houdt.

Wilt u meer informatie over gevel reinigen met javel?

Neem contact met ons op.