Dak laten reinigen verlengt de levensduur van uw dakpannen 

Voor ontmossen en reinigen pannen gebruiken wij Softwash dakreiniging 

 

Het is belangrijk dat u kiest voor periodiek dak laten reinigen, want anders kunnen algen, mossen en atmosferische vervuiling in de waterafstotende toplaag scheurtjes gaan veroorzaken. Deze zullen op den duur voor breuk gaan zorgen en dat is het laatste wat u wilt. De frequentie van dak laten reinigen is voor een belangrijk deel afhankelijk van de locatie waar uw woning staat en de kwaliteit van uw dakpannen. Betonnen dakpannen vervuilen sneller dan keramische dakpannen. Gemiddeld kan gesteld worden, dat eens in de 10 tot 15 jaar volstaat om uw dak te laten reinigen.  

Gratis offerte

Offerte formulier

Meerdere schoonmaak systemen op de markt voor dak laten reinigen 

Er zijn verschillende schoonmaaksystemen op de Nederlandse markt die worden gebruikt voor dak laten reinigen. De twee meest toegepaste schoonmaak systemen zijn stoomreinigen en Softwash dakreiniging. Wij kunnen u beide schoonmaaksystemen aanbieden, maar onze voorkeur gaat uit naar de Softwash dakreiniging methode. Wij lichten dit graag nader toe. Bij oudere dakpannen is onze ervaring, dat bij intensief stoomreinigen soms kleine scheurtjes ontstaan. Deze zorgen in sommige gevallen voor breukvorming en dat is het laatste wat wij willen, omdat dit vervelende lekkages zijn die pas na lange tijd door de bewoners worden ontdekt. Vaak zijn dan de panlatten en delen van de dekplaten en isolering al aangetast. 

Softwash dakreiniging kent dit probleem absoluut niet. De biologisch afbreekbare shampoo dringt door tot diep in de poriën van de dakpannen en vernietigt de minuscule worteltjes van de algen & mossen en de atmosferische vervuiling. Zoals de naam ‘soft’ al verondersteld is de kans op het ontstaan van breuken verwaarloosbaar. De biologisch afbreekbare shampoo doet zijn/haar werk. Wij adviseren u wel om een specialist van De Koning Gevelreiniging en onderhoud in te huren voor het dak laten reinigen. 

Dak reinigen erna

Maatwerk offerte dak laten reinigen ontvangen?  

Dak laten reinigen door een gecertificeerd dak- en gevelspecialist als De Koning Dak- en Gevelreiniging zorgt ervoor, dat uw dakpannen er weer als nieuw uit gaan zien. Wanneer u ze periodiek laat schoonmaken verdubbelt de levensduur van uw dakpannen en is de kans op lekkages verwaarloosbaar. 

Wilt u precies weten wat uw dak laten reinigen kost?

Maak dan een vrijblijvende afspraak voor het opstellen van een maatwerk offerte op locatie.