Buitenmuur schoonmaken
is het behoud
van uw woning

Algen atmosferische vervuiling fijnstof klimplanten mossen schimmels

Veel huizenbezitters denken niet aan de buitenmuur schoonmaken van hun woning. Dat is bijvoorbeeld ook het geval bij het jaarlijks controleren van het dak en het schoonmaken van de dakgoten. Men gaat er pas aan denken wanneer er problemen ontstaan, zoals een daklekkage of een dakgoot die overloopt als gevolg van overmatige mossen en ander vuil. En dat is een ernstige misvatting, want buitenmuren zijn in velerlei opzichten van invloed op de waarde en het woon- en leefklimaat in een woning. Wij lichten dit graag toe.

Gratis offerte

Offerte formulier
Hydrofoberen

Waardevermeerdering woning dankzij buitenmuur schoonmaken

Wanneer u langere tijd in een woning woont, valt het bijna niet op. Als gevolg van algen, atmosferische vervuiling, fijnstof, mossen en schimmels verliezen de muren hun oorspronkelijke kleur. Er komt als het ware een grauwsluier over uw woning heen. Wanneer er in uw straat / wijk een woning is waarvan men de buitenmuren heeft laten schoonmaken valt deze woning in positieve zin op. De muren lijken als nieuw en dat geldt ook voor de woning in zijn totaliteit. Niet alleen stijgt hierdoor de waarde van de woning fors, maar zal hij ook snel verkocht worden.

Woon- en leefklimaat verbetert sterk dankzij buitenmuur schoonmaken

Wanneer een woning tientallen jaren oud is, zullen er in de buitenmuren scheurtjes zitten en aanslag, algen en mossen zichtbaar zijn. Hopelijk is er nog geen sprake van blijvende vochtige plekken in de buitenmuur, want dan is de kans groot dat er niet alleen in de spouwmuur water zit, maar dat er ook algen en schimmels zijn ontstaan. Daarboven zullen diverse stenen hun waterafstotende laag voor een deel verloren hebben. In dit soort situaties moet u beslist professioneel de buitenmuur laten schoonmaken door een gespecialiseerd bedrijf als De Koning gevelreiniging. Wanneer dat is gebeurd adviseren wij u om alle buitenmuren te laten impregneren, zodat zij weer duurzaam waterdicht zijn.