Aanslag uitbloei
verwijderen
van gevels

Roetaanslag, zwarte aanslag, atmosferische vervuiling verwijderen

Steeds vaker zien we op de gevels van woonhuizen en kantoorpanden een zwarte aanslag ontstaan. U zult zich wellicht afvragen wat de oorzaak is van deze roetaanslag en of we deze aanslag kunnen verwijderen. De roetaanslag kent verschillende benamingen te weten: zwarte aanslag, atmosferische vervuiling en fijnstof. In alle gevallen wordt hetzelfde bedoeld. De roetaanslag ontstaat door een combinatie van regendruppels waarin kleine deeltjes roet zitten en wind die de regendruppels versterkt tegen een gevel blaast. Deze combinatie zorgt er voor, dat de druppeltjes met roet dieper in de gevel worden geblazen en zich kunnen hechten aan de stenen wanneer het droog wordt.

Gratis offerte

Offerte formulier

Duurzaam zwarte aanslag verwijderen is mogelijk

De specialisten van Gevelreiniging de Koning kunnen voor u duurzaam de zwarte aanslag verwijderen. Ons uitgangspunt is om dit op een zo milieuvriendelijk mogelijk wijze te doen. Dit hangt af van de steensoort die voor een gevel is gebruikt en de mate van vervuiling. In veel gevallen kunnen wij de aanslag verwijderen door gebruik te maken van een professionele stoomcleaner. Echter bij ernstige en hardnekkige aanslag zijn wij genoodzaakt om de gevel voor te behandelen met een chemisch reinigingsmiddel. Door hier zeer zorgvuldig mee om te gaan belasten wij het milieu niet. Om de kans op zwarte aanslag in de toekomst tot een minimum te beperken adviseren wij om de gevel schoon te maken en impregneren.

Uitbloei verwijderen van gevels

Het komt regelmatig voor dat u bij woningen en kantoorpanden een witte uitslag ziet op de gevels. Deze ontsierende witte uitslag op gevels noemt men in het vakjargon uitbloei. De witte uitslag wordt veroorzaakt door zouten die via het vocht van stenen en cementmortel op uw gevel worden afgezet. Ook hier hebben de specialisten van Gevelreiniging de Koning een duurzame oplossing voor die sterk lijkt op het verhelpen van zwarte aanslag. Er is echter één groot verschil. Om de uitbloei gevel in de toekomst tegen te gaan moet de gevel van uw woning altijd bewerkt worden met een chemisch reinigingsmiddel. De resten van dit middel kunnen wij vrijwel in zijn geheel opruimen. Nadat de uitbloei is behandeld wordt met een professionele stoomcleaner uw gevel bewerkt. Ook hier adviseren wij om de gevel van uw woning schoon te laten maken en impregneren.

Afspraak maken of offerte voor aanslag uitbloei verwijderen

Wilt u een scherpe offerte voor aanslag uitbloei verwijderen van ons ontvangen? Of direct een afspraak maken met een van onze gevelspecialisten? Klik dan hier